Trädfällning av en erfaren trädfällare

Fällning av träd innebär att mycket stora krafter sätts i rörelse. Det är viktigt att ha förståelse för hur träden fungerar och reagerar när man sätter sågen i dem. Säkerheten går alltid först vid trädfällning. Vi som trädfällare har den kunskapen.

När det finns utrymme att fälla trädet från marken är det oftast det lättaste alternativet.

Att klättra i trädet och utföra en sektionsfällning är det vanligaste alternativet när trädet står trångt till. Detta behövs ofta för att skydda hus, buskar, ledningar mm. Detta är en mycket kostnadseffektiv lösning.

Skylift kan vara ett bra alternativ när trädet är ruttet eller står riktigt illa till. När det är flera träd som ska fällas samtidigt kan skylift också vara ett bra alternativ då det oftast går betydligt snabbare än att klättra i träden.

Vid lite större arbeten som anläggning av tomt, väg eller gallring är det ofta lönt att ta till maskiner. Skotare, skördare, flismaskiner och fyrhjulingar kan vara mycket användbara redskap.

Vi tar även hand om bortforslingen av det fällda trädet om du önskar det. Behöver du hjälp med stubbfräsning eller annan trädvård som trädbeskärning ingår det naturligtvis bland de tjänster vi erbjuder.

Ved

När trädet tagits ner kan vi såga upp bitar lagom stora för att göra ved. Med moderna vedklyv går det fort att klyva upp kubbar. Ett träd ger ganska mycket ved och det känns lite speciellt att elda med sin egen ved.